14 de noviembre de 2009

No t'amaguis.

Quan vaig veure aquella noia amb el burca em vaig preguntar qui era. O més ben dit, si ella sabria dir-me qui és. Possiblement sabia moltes coses de la vida però no pas el que és més important, no havia triat com ni què ser.
Tapada de dalt a baix però mostrant els ulls, que com ja diuen, són el reflexe de l'ànima. Però jo no en vaig tenir prou, aquells ulls callaven molt i anunciaven poc... Aquells ulls que tenien un color tant potent em van deixar en blanc.
Estava sentada a tant sols dos metres de mi i percebia que les nostres vides tenien quilòmetres de diferències. Que jo podia explicar-me amb hores i ella tant sols amb segons.
I jo, que em trobo en una societat que sembla ser no tant restrictiva com la seva però plena de prohibicions, sóc feliç per poder mostrar al món el tacte de les meves mans, el color dels meus llabis, el moviment dels meus malucs o la tonalitat del meu cabell. Somric al saber que si més no, res em prohibeix mostrar el que sóc i alhora, somric perquè sé que si aluna força externa intenta fer-me ensenyar només els ulls, jo,em destaparé tota. De cap a peus.

3 comentarios:

Striper dijo...

No sdon dues percepcions diferents ells viuen uns segles enrrere.

Josep B. dijo...

El gran problema d'aquesta gent és la càrrega que porten de segles d'imposició envers un Déu que mai no dóna la cara, el mateix Déu que ens han entestat a imposar-nos i que afortunadament ja no te la força que tenia. Tanmateix si et llegeixes la Bíblia trobes la prohibició a les dones d'ensenyar el cabell, arrel del burka, no ens enganyem. De fet hi ha una secta juevaon les dones porten perruca per que no es vegi el cabell natural, perruques més "escandaloses" que no pas si portessin el cabell lliure.

Que mai no t'imposin com has d'anar.

Anónimo dijo...

Moltes dones islàmiques pensen que col.locar-se el burka significa convertir-se en un diamant ocult a altres homes, així que potser no és tan greu com t'ho poses. Tothom accepta on lligar-se les cadenes i al final s'esdevé una obligació amb el pas del temps, sí; pero has pensat que elles potser els hi agrada anar així?

Carlos

P.D: Mira "Extranjeras" d'Helena Taberna i veuras xq t parlo d'això